Translate/Μετάφραση

Αναλύοντας την Μάλαγα







ΑΝΑΛΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΑΛΑΓΑ


                                Του Μιχάλη Λάγκη




Σε λίγες ώρες ο Παναθηναικός στα πλαίσια της 9ης αγωνιστικής του TOP-16 της Ευρωλίγκας αντιμετωπίζει την Μάλαγα.

Ο Παναθηναικός μετά την μεγάλη νίκη απέναντι στην Φενέρ έχει μπει όχι μόνο για τα καλά στο παιχνίδι της πρόκρισης αλλά και στο παιχνίδι για πλασάρισμα σε μια από τις δυο πρώτες θέσεις που φέρνουν και το πολυπόθητο πλεονέκτημα έδρας.Το αποψινό παιχνίδι κόντρα στην Μάλαγα είναι κομβικό και παρά το γεγονός ότι οι Ισπανοί είναι ντεφορμέ,εξακολουθούν να αποτελούν ισχυρή απειλή μέσα στην έδρα τους πάντα.

Η Μάλαγα είναι μια ομάδα με σφραγίδα και υπογραφή του προπονητή που κάθετε για τρίτη συνεχόμενη φορά στον πάγκο της.Είναι μια κλασική ισπανική ομάδα που επιδιώκει πολύ το transition game,πιέζει υπερβολικά πάνω στην μπάλα(πολλές φορές σε όλο το γήπεδο),και σουτάρει πολύ εύκολα.Στο πρώτο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ παρουσιάστηκε εξαιρετικά διαβασμένη και λίγο έλειψε να αποδράσει με το διπλό.

Nelson,Diaz,Jackson,Kuzminskas,Suarez,Thomas,Cooley,Vasquez,Hedrix,Uta είναι οι σίγουροι παίκτες που υπολογίζει για το σημερινό παιχνίδι ο Πλάθα.Ο Smith σίγουρα δεν θα παίξει και ο Nedovic είναι αμφίβολος.

Η Μάλαγα αμυντικά είναι μια ομάδα που πιέζει πολύ.Παίζει man to man και δεν διστάζουν τις περισσότερες φορές να το απλώσουν σε όλο το γήπεδο.Μπορεί να αμυνθεί και σε καταστάσεις Pick n roll αλλά όχι τόσο καλά όσο θα περίμενε κανείς.Στο αμυντικό κομμάτι οι Ισπανοί έχουν θέματα.Δεν παίζουν καθόλου το physical game γιατί υστερούν στην σωματοδομή των παικτών τους  και αυτό την κάνει εξαιρετικά ευάλωτη και στο παιχνίδι στο Post.








O Παναθηναικός έχει την δύναμη μέσα στο καλάθι τόσο με τον Ραντούλιτσα όσο και με τον Γκίστ ώστε να μπορέσει να βρεί σκορ και ρυθμό.Σε αντίθεση με το πρώτο παιχνίδι ο Παναθηναικός για να μπορέσει να εφαρμόσει αυτό το στυλ παιχνιδιού θα πρέπει να είναι και στοιχειωδώς εύστοχος στην περιφέρεια.Σε αντίθετη περίπτωση η άμυνα των Ισπανών θα κλείνει ολοένα και πιο πολύ και θα σφραγίσει τη ρακέτα αποτελεσματικά.Στο πρώτο παιχνίδι επίσης ο Πλάθα με τη ζώνη που χρησιμοποίησε έκανε μεγάλη ζημιά στους πράσινους.








Επιθετικά η Μάλαγα δεν έχει και πολλές λύσεις.Ο Kuzmisnkas o οποίος έχει το παιχνίδι στο Post καθώς και το μακρινό σουτ είναι η μεγαλύτερη απειλή.Στο post παιχνίδι του Kuzminskas το τεχνικό team του Παναθηναϊκού θα πρέπει να αποφασίσει αν θα στείλει βοήθειες αφήνοντας την περιφέρεια ακάλυπτη με ότι αυτό συνεπάγεται η αν θα επιλέξει καθαρά το 1vs1.

O Παναθηναικός θα πρέπει να έχει γρήγορες επιστροφές και απαντήσεις στο περιφερειακό παιχνίδι με screen που θα επιλέξει η Μάλαγα.

Προσοχή στον Jacskon που εκτελεί χωρίς δεύτερη σκέψη,στα dive του Hedrix και στα σουτ του Vasquez.








Το παιχνίδι δεν θα είναι εύκολο και κρύβει παγίδες.Μόνο με σοβαρότητα και πειθαρχία θα μπορέσουν οι πράσινοι να φύγουν νικητές από την Ισπανία.










Κοινοποίηση Google Plus
    Blogger Σχόλια
    Facebook Σχόλια

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου