Translate/Μετάφραση

Ανάλυση 9ης αγωνιστικής TOP-16 Ευρωλίγκας







ΑΝΑΛΥΣΗ 9ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ TOP-16 ΕΥΡΩΛΙΓΚΑΣ


ΜΑΛΑΓΑ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ


                                                                            Του Μιχάλη Λάγκη




Ο Παναθηναικός πέτυχε την πέμπτη συνεχόμενη νίκη του στην Ισπανία κόντρα στην Μάλαγα.Η εικόνα των πράσινων είναι φανερό πια ότι έχει αλλάξει προς το πολύ καλύτερο.Η αυτοπεποίθηση των παικτών σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι καινούργιοι παίκτες έχουν αρχίσει να αφομοιώνουν σε μεγάλο βαθμό το στυλ παιχνιδιού με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο Παναθηναικός μπορεί να παίξει ακόμα καλύτερα.

Στο σκάουτινγκ είπα ότι ο Παναθηναϊκός θα φύγει με το διπλό από την Ισπανία μόνο αν είναι σοβαρός και πειθαρχημένος.

Ουσιαστικά οι πράσινοι δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στην Μάλαγα από την αρχή.Πίεσαν επάνω στην μπάλα και δημιούργησαν ένταση στην επίθεση των Ισπανών με αποτέλεσμα ο Παναθηναικός να πάρει πολλούς και εύκολους πόντους στο transition.Οι πράσινοι είχαν καλές επιθετικές συνεργασίες και η άμυνα που έπαιζαν στην αρχή του παιχνιδιού φανέρωσαν την αστάθεια των Ισπανών σε πολλούς τομείς.

Η είσοδος του Ραντούλιτσα έδωσε μια επιπλέον επιθετική πτυχή στον Παναθηναικό.Οι πράσινοι χτύπησαν μέσα στο καλάθι αποφασιστικά τιμωρώντας την αργή και χωρίς σκληράδα άμυνα των Ανδαλουσιανών.Όταν έχεις δεχτεί στην πρώτη περίοδο 26 πόντους  και η διαφορά είναι στους 20 είναι φανερό ότι είσαι εκτός τόπου και χρόνου και ότι κάτι δεν πάει καλά.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι πράσινοι χαλάρωσαν και οι Ισπανοί βρήκαν την ευκαιρία με Τζάκσον και Κουζμίνσκας να μειώσουν στο σκορ.

Ωστόσο ο Παναθηναικός επέστρεψε με Γκίστ και Ουίλιαμς και το ημίχρονο έκλεισε στο +15 για τους πράσινους.

Ο Παναθηναικός στο πρώτο μέρος είχε πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας με σχεδόν ιδανικές επιλογές στην επίθεση και η διαφορά είναι ότι πλέον το παιχνίδι του έχει ανέβει τουλάχιστον μια ταχύτητα.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι πράσινοι δεν άλλαξαν και πολλά πράγματα.Μπήκαν με την ίδια αποφασιστικότητα και πίεση εκτοξεύοντας την διαφορά στο +23.Κάπου εκεί τελείωσε και ουσιαστικά το παιχνίδι.
Όσον αφορά τον Ουίλιαμς έδειξε και πάλι πολύ καλά χαρακτηριστικά.Είναι πολύ καλός στο 1vs1 και ταυτόχρονα πολύ εκρηκτικός ώστε να τελειώνει φάσεις στο transition game.

O Καλάθης έκανε double-double και για ένα ακόμα παιχνίδι είχε ουσιαστική και πολύπλευρη συνεισφορά.

Οι πράσινοι με αυτή τη νίκη καλοβλέπουν τη δεύτερη θέση του ομίλου.Η θέση όμως αυτή περνάει από το Βελιγράδι την επόμενη αγωνιστική.Κι αν ο Ερυθρός Αστέρας δεν είναι κάτι τρομακτικό σαν όνομα,  είναι όμως  από τις λίγες ομάδες που τα δυνατά της σημεία είναι οι αδυναμίες του Παναθηναϊκού.

Με νίκη την επόμενη αγωνιστική ο Παναθηναικός εξασφαλίζει την πρόκριση και σκέφτεται πια τα σταυρώματα.

Κοινοποίηση Google Plus
    Blogger Σχόλια
    Facebook Σχόλια

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου