Translate/Μετάφραση

Αναλύοντας την Μπαρτσελόνα







ΑΝΑΛΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ


                                             Του Μιχάλη Λάγκη




Απόψε το βράδυ ο Ολυμπιακός στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής του TOP-16 της Ευρωλίγκας θα αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα.

Η Μπαρτσελόνα είναι αναμφισβήτητα μια ομάδα με μεγάλη ποιότητα.Το παιχνίδι της είναι παιχνίδι κυρίως pick n roll και γύρω από αυτό περιστρέφονται όλα.

Ο Ολυμπιακός σε αυτό το ματς θέλει τη νίκη κυρίως για να ρεφάρει τις ήττες που υπέστη από Μπάμπερκ και Ζαλγκίρις.Είναι τεράστιας σημασίας το παιχνίδι και για τους δυο.Η Μπαρτσελόνα γνωρίζει πως για να προκριθεί πρέπει να πάρει όλα τα ματς στην έδρα της καλύπτοντας και τις διαφορές.

Για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας ο Πασκουάλ μπορεί να κάνει τεράστια μπασκετική δουλειά στους Καταλανούς αλλά το μπάσκετ που παίζει για ομάδα με τέτοιο μπάτζετ και ρόστερ απλά δεν πείθει.

Όλοι οι παίκτες είναι στην διάθεση του εκτός από τον Lawal που θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν.Τη θέση του πήρε ο Dorsey και θέλω να δω τους σχηματισμούς που θα επιλέξει ο Πασκουάλ μετά από αυτή την προσθήκη.Αν θα συνεχίσει δηλαδή να παίζει με δυο πεντάρια η αν αυτό θα αλλάξει.

Η βάση της άμυνας για μια ομάδα είναι να εξαφανίζει τα mismatch και να είναι πολύ καλή στο παιχνίδι 1 vs 1.Αυτό το έχει πετύχει η Μπαρτσελόνα σε μεγάλο βαθμό και είναι μια καλή αμυντική βάση.Έχει ψηλούς που μπορούν να της εξασφαλίσουν άνετα το αμυντικό ριμπάουντ και γρήγορα guard που βοηθούν στις αλληλοκαλύψεις.

Υπάρχει βέβαια ένα ξεκάθαρο πρόβλημα στην αντιμετώπιση του pick n rollTomic έχει πεντακάθαρο πρόβλημα σε αυτές τις άμυνες.Η Μπαρτσελόνα σε αυτό το κομμάτι πελάγωσε στο ΣΕΦ.Από αυτό μπορεί να καταλάβει κανείς ότι αμυντικά το παιχνίδι θα κριθεί στο ποιος θα αντιμετωπίσει καλύτερα το Pick n roll.






Το επιθετικό παιχνίδι των Καταλανών όπως προείπα στηρίζεται σε αυτό.Ένα μικρό μυστικό που το scouting του Ολυμπιακού σίγουρα γνωρίζει είναι να δοθεί ξεκάθαρα στον Ribas η αριστερή πλευρά.

Navarro και Arroyo είναι εξαιρετικοί σουτέρ και μπορούν να καταστρέψουν οποιαδήποτε άμυνα αν βρεθούν σε καλή κατάσταση.Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί και στο παιχνίδι του Tomic που παρά το ύψος του είναι εξαιρετικός δημιουργός.Αρκετά από τα play της Μπάρτσα τον έχουν στο high post και από εκεί μοιράζει την μπάλα.Είναι αποφασιστικής σημασίας για την άμυνα του Ολυμπιακού να προτιμήσει την άμυνα 1vs 1.






Όλοι οι παίκτες των Καταλανών είναι εξαιρετικής ποιότητας και ο καθένας από την μεριά του κάνει αυτό που μπορεί καλύτερα.Χρειάζεται μεγάλη προσοχή και υπομονή.Μπορεί η Μπαρτσελόνα να είναι σε κακή κατάσταση αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι και νεκρή.Το παιχνίδι θα είναι συναρπαστικό και νικητής θα είναι αυτός που θα ματώσει πιο πολύ.

Κοινοποίηση Google Plus
    Blogger Σχόλια
    Facebook Σχόλια

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου