Translate/Μετάφραση

Ανάλυση 8ης αγωνιστικής TOP-16 Ευρωλίγκας







ΑΝΑΛΥΣΗ 8ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ TOP-16 ΕΥΡΩΛΙΓΚΑΣ


ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ


                                   Του Μιχάλη Λάγκη




Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στην Βαρκελώνη και παρά το γεγονός ότι το παιχνίδι ήταν οριακό έχασε με κατεβασμένα χέρια.Το θέμα της πρόκρισης έγινε πολύ πιο δύσκολο πλέον και οι ερυθρόλευκοι βαδίζουν σε τεντωμένο σχοινί.

Στην αρχή του παιχνιδιού ο Ολυμπιακός χτύπησε τους Καταλανούς πάνω στην βασική αμυντική αδυναμία τους,τον Τόμιτς.

Οι Ισπανοί έδωσαν πεδίο δράσης στον Σπανούλη (επιλογή αντιμετώπισης του Pick) και αυτός με τρία γρήγορα καλάθια και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η Μπαρτσελόνα δεν ακούμπαγε την μπάλα στο Post τον έβαλαν στην θέση του οδηγού της αναμέτρησης.

Η είσοδος του Ντόρσει στο παιχνίδι άλλαξε δραματικά την κατάσταση.Όλη η αμυντική γραμμή της Μπαρτσελόνα ανέβηκε τουλάχιστον δυο επίπεδα.Τα ρήγματα σταμάτησαν να υπάρχουν, υπήρχε πλέον μεγάλη δυσκολία στις Pick n roll καταστάσεις και η απουσία του Λοτζέσκι έδειξε το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει στο μακρινό σουτ.

Η δεύτερη περίοδος ήταν καταστροφική για τον Ολυμπιακό.Δεν υπήρχε καθόλου συγκέντρωση και ο μπασκετικός τσαμπουκάς ήταν άφαντος.Πολλές δεύτερες επιθέσεις από πλευράς Καταλανών,άσχημα close out ενώ επιθετικά οι ερυθρόλευκοι δεν μπορούσαν να κάνουν ούτε τα βασικά.

Όταν κάνεις τέτοια δεύτερη περίοδο και δεν μπορείς να αλλάξεις την κατάσταση στο δεύτερο είναι λογικό ότι ακόμα και μια προβληματική ομάδα θα σε διαλύσει.Ο Ολυμπιακός είχε πέντε κατοχές παραπάνω και ήταν πίσω στο σκόρ μόνιμα με +15.Από εκεί καταλαβαίνει κανείς το χάος που επικρατούσε στην επίθεση.

Στο scouting είχα πει ότι η Μπαρτσελόνα έχει ένα συγκεκριμένο επιθετικό στυλ παιχνιδιού χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχει ποιοτικούς παίκτες που μπορούν να σε σκοτώσουν.Ο Ολυμπιακός επέτρεψε να γίνει και αυτό.Με κάκιστη περιφερειακή άμυνα άφηνε τον έναν μετά τον άλλο να σουτάρουν από τα 6.75!!

Στο δεύτερο ημίχρονο όχι μόνο δεν προσπάθησε να γυρίσει το παιχνίδι και να κρατήσει τουλάχιστον την διαφορά αλλά κατέρρευσε ολοκληρωτικά.Η χαλάρωση των Καταλανών ήταν αυτή που ευθύνεται για το γεγονός ότι έκλεισε η ψαλίδα της διαφοράς.

Η άμυνα που αποτελεί και το βασικό όπλο του Ολυμπιακού είναι ανύπαρκτη στα παιχνίδια ζωής και θανάτου που έχει δώσει και φυσικά όταν δέχεσαι 85 και 90 πόντους δεν μπορεί κανείς να έχει την απαίτηση από αυτή την ομάδα να σκοράρει 100 για να κερδίσει.

Υπάρχει ξεκάθαρο πρόβλημα στις set επιθέσεις και το μπάσκετ που παίζει ο Ολυμπιακός είναι πολύ μέτριο.Αν δεν εκτιμηθούν αυτά σωστά από το τεχνικό team θα έρθουν πολύ χειρότερα βράδια.
Τα πράγματα δυσκόλεψαν πάρα πολύ.Βλέποντας τον όμιλο όπως έχει διαμορφωθεί δεν θα πω ότι χρειάζεται 6/6 αλλά τουλάχιστον 5 νίκες πρέπει να τις κάνει.Με αυτό τον τρόπο όμως που αγωνίζεται δεν θα τις κάνει.

Οι ομάδες δεν αλλάζουν από τη μια μέρα στην άλλη αλλά για αλλάξουν πρέπει πρώτα να αλλάξει ο εαυτός τους.

Κοινοποίηση Google Plus
    Blogger Σχόλια
    Facebook Σχόλια

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου