Υλικά
- 4-5 αυγά
- 2 κουταλιές της σούπας γάλα εβαπορέ (προαιρετικά)
- 4-5 φέτες τυρί του τοστ
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο ή βούτυρο
- 1 κουταλιά φρέσκα αρωματικά ψιλοκομμένα (μαϊντανό, άνιθο ή σχοινόπρασο)
Εκτέλεση
- Χτυπάτε καλά τα αυγά με το γάλο και το αλατοπίπερο. Ζεσταίνετε σ' ένα αντικολλητικό τηγάνι το λάδι ή το βούτυρο.
- Ρίχνετε το μείγμα των αυγών και ψήνετε χωρίς να ανακατέψετε την κάτω πλευρά της ομελέτας, κουνώντας περιστασιακά το τηγάνι να πρενάει λίγο καυτό λάδι κι από πάνω.
- Μόλις δείτε ότι έσφιξε και ρόδισε η κάτω πλευρά, απλώνετε στην επιφάνει τις φέτες του τυριού του τοστ -αν θέλετε βάζετε και περισσότερες. Κλείνετε την ομελέτα γυρίζοντας τις δυο πλευρές προς τα μέσα ή απλώς διπλώνοντάς τη στα 2 σα σάντουιτς.
- Τη γυρίζετε λίγο κι απ' την άλλη και μόλις δείτε ότι τα τυριά έλιωσαν, τη βγάζετε. Πασπαλίζετε με φρέσκα αρωματικά, αν έχετε, και σερβίρετε με ψωμί.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου