Translate/Μετάφραση

Ανάλυση 10ης αγωνιστικής TOP-16 Ευρωλίγκας







ΑΝΑΛΥΣΗ 10ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ TOP-16 ΕΥΡΩΛΙΓΚΑΣ


ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ


                              Του Μιχάλη Λάγκη





Ο Ολυμπιακός μετά από την χθεσινή του ήττα έκανε την είσοδο του στους ‘’8’’ ένα πολύ μακρινό σενάριο.Έχασε ένα δικό του παιχνίδι γιατί εκτός από την συναισθηματική αξία των τραυματισμών και το άλλοθι που μπορεί να του δώσει κάποιος δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων για ακόμα ένα παιχνίδι.

Προκάλεσε την τύχη του και έχασε.Προφήτης εκ του ασφαλούς δεν θα γίνω.Ο Σφαιρόπουλος γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα την ομάδα του και η εντολή της τελευταίας άμυνας δόθηκε με βάση τις δυνατότητες που έχουν οι ερυθρόλευκοι στον αμυντικό τομέα.Η άμυνα δεν βγήκε γιατί ο Τρινκιέρι έπαιξε ένα σπουδαίο τρικ (Πόποβιτς-Σπέρς)ρίσκαρε και πήρε το παιχνίδι.

Στην αρχή του παιχνιδιού ο Ολυμπιακός είχε και πάθος και δύναμη.Είχε ακόμα και την ενέργεια αλλά δεν μπόρεσε να επιβάλλει τον ρυθμό του σε κανένα σημείο.Άλλωστε οι κόκκινοι δεν έχουν παίξει και κανά σπουδαίο μπάσκετ φέτος.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός είχε θέμα στην άμυνα καθώς αδυνατούσε να ακολουθήσει την γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας από πλευράς Γερμανών και ήταν ευάλωτος τόσο κοντά στο καλάθι όσο και στο περιφερειακό σουτ που τον σκότωνε σιγά-σιγά.

Επιθετικά δεν παρουσιάστηκε τίποτα διαφορετικό.Πρίντεζης και Χάντερ τραβούσαν το κουπί εξ αρχής.

Παρά το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός είχε 7 παραπάνω κατοχές στο πρώτο ημίχρονο δεν τις εκμεταλλεύτηκε κυρίως γιατί η απόδοση του μέσα στη ρακέτα ήταν άσχημη (5/15).

Στο δεύτερο ημίχρονο οι κόκκινοι έχτισαν μια διαφορά την οποία δεν μπόρεσαν όμως να συντηρήσουν.Είχαν κακές περιστροφές και φανερή έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης.

Στην τέταρτη περίοδο ο Ολυμπιακός θωράκισε την ρακέτα του και δεν επέτρεψε στην Μπάμπεργκ να σκοράρει μέσα από το καλάθι.Έδινε πολλές βοήθειες από την δυνατή πλευρά και χρησιμοποιούσε δυο παίκτες συχνά επάνω στην μπάλα.

Όταν οι Γερμανοί κατάλαβαν ότι δεν μπορούν να χτυπήσουν μέσα από το καλάθι(δεν είναι άλλωστε το παιχνίδι τους) άρχισαν να χρησιμοποιούν απλά screen και να εκτελούν τρίποντα.

Ο Ολυμπιακός συνέχιζε όμως να κρατάει την τύχη στα χέρια του ακόμα και μετά το τυχερό τρίποντο του Τάις βρισκόταν με 3 πόντους μπροστά.

Στο σημείο  0 ο Ολυμπιακός αποφάσισε να μην κάνει φάουλ και δεν είναι κατακριτέα αυτή η απόφαση αλλά εκείνο που είναι κατακριτέο είναι ότι δεν έπαιξε ούτε άμυνα.

Ο Γουοναμέικερ πέρασε σαν σταματημένο τον Μάντζαρη (χωρίς να γίνει καν screen από τον Ζήση).Ο Αμερικανός είχε οπτικό πεδίο να περάσει την μπάλα στην αδύνατη πλευρά καθώς ο Σπανούλης έφαγε το screen του Τάις και καθυστέρησε υπερβολικά πολύ να πάει επάνω του.

Με σχεδόν 5 δεύτερα και τον αντίπαλο να έχει μόνο δυο ομαδικά φάουλ είσαι καταδικασμένος.Ειδικά με τον Σπανούλη να βγαίνει σχεδόν στο κέντρο για να πάρει την μπάλα η άμυνα προσαρμόστηκε ακαριαία και όλα τελείωσαν εκεί.

Η μπάλα στην τελευταία περίοδο δεν πήγε καθόλου στον Πρίντεζη!!Έπαιξε όλο το παιχνίδι σε set καταστάσεις και στα τελευταία λεπτά δεν βρέθηκαν δυο Play για τον Πρίντεζη να μπορέσει να βγάλει την ομάδα από τον τάφο.

Όταν ανέλυσα την κλήρωση του TOP-16 είχα πει πως από αυτόν τον όμιλο θα περάσει όποιος αξίζει.Αυτός ο Ολυμπιακός δεν άξιζε.Δεν ΠΑΙΖΕΙ μπάσκετ.Έγινε προβλέψιμος και πολύ μέτριος.
Δεν θα είσαι κάθε χρόνο στο final-four,ούτε θα κατακτάς τίτλους.Οι ομάδες περνάνε κρίσεις και ξαναχτίζονται.Εκείνο που δεν αλλάζει ποτέ είναι η νοοτροπία.Η αποθέωση την ημέρα και το θάψιμο την νύχτα.Ο Έλληνας που πρώτα είναι προπονητής και μετά όλα τα άλλα.Αυτό πρέπει να εκλείψει..

Κοινοποίηση Google Plus
    Blogger Σχόλια
    Facebook Σχόλια

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου