Υλικά
430 γρ. μπισκότα Oreo με κρέμα βανίλιας
230 γρ. τυρί κρέμα [τύπου Philadelphia]
400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
Εκτέλεση
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο multi και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε και το τυρί κρέμα, ανακατεύουμε καλά με το χέρι ή το μίξερ χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθούν, σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1/2 ώρα περίπου μέχρι να σφίξει η ζύμη.
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και πλάθουμε μπαλάκια διαμέτρου 2,3 εκ. περίπου, τα τοποθετούμε σε ταψάκι με λαδόκολλα και τα βάζουμε ξανά στο ψυγείο για 10′ περίπου, να διατηρηθούν κρύα μέχρι να λιώσουμε τη σοκολάτα.
Λιώνουμε τη κουβερτούρα “μπεν μαρί” και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Μόλις κρυώσει ελαφρώς, κυλάμε τα κρύα μπαλάκια στη κουβερτούρα και με τη βοήθεια ενός πιρουνιού, τα τοποθετούμε πάλι πάνω στη λαδόκολλα και τα αφήνουμε μέχρι να κρυώσει τελείως η επικάλυψη κουβερτούρας. Προαιρετικά, αν θέλουμε να τα διακοσμήσουμε με τρούφα σοκολάτας ή πολύχρωμη, θα τα πασπαλίσουμε πριν κρυώσει τελείως η κουβερτούρα.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου