Translate/Μετάφραση

Τούρτα τρούφα σοκολάτα





Υλικα


  1. 2 πακέτα Πτι-μπερ Παπαδοπούλου
  2. 10 κουταλιές σούπας άνθος αραβοσίτου βανίλια
  3. 5 φλυτζάνια τσαγιού γάλα
  4. 10 κοφτές κουταλιές σούπας ζάχαρη
  5. 1 βανίλια
  6. 3 κρόκους αυγών
  7. 1 φλυτζάνι μαργαρίνη
  8. 1 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη
  9. 300 γραμμάρια σαντιγύ
  10. τρούφα σοκολάτα
  11. και κερασάκια
Για το σιρόπι 

  1. 1 φλυτζάνι ζάχαρη
  2. 1 1/2 φλυτζάνι νερό
  3. και 2 κουταλιές σούπας κονιάκ


Εκτέλεση

Αναμιγνύουμε το άνθος αραβοσίτου με 1/2 φλυτζάνι γάλα
Το ανακατεύουμε με σιγανή φωτιά με το υπόλοιπο γάλα, την βανίλια και την ζάχαρη.
Τα κατεβάζουμε από την φωτιά προσθέτουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
Χτυπάμε το βούτυρο και ζάχαρη άχνη και προσθέτουμε σιγά σιγά την κρέμα ανακατεύοντας.

Για το Σιροπι
Βράζουμε σε σιγανή φωτιά νερό, ζάχαρη και κονιάκ.
Όταν δέσει τα βγάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε στο ψυγείο.
Βρίσκουμε μια πιατέλα και στρώνουμε τα Πτι - μπερ Παπαδοπούλου (αφού τα βρέξουμε με το σιρόπι που φτιάξαμε) και πάνω τους βάζουμε μια στρώση κρέμα.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια κίνηση με νέα μπισκότα βουτηγμένα στο σιρόπι και στην κρέμα 
Τέλος γαρνίρουμε με τρούφα σοκολάτα - σαντιγύ - κερασάκια και βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο..
Κοινοποίηση Google Plus
    Blogger Σχόλια
    Facebook Σχόλια

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου