Υλικά
- 2 φλ του τσαγιού σπορέλαιο
- 1 φλ ρετσίνα
- 1 μπέικιν πάουντερ
- 1 βανίλια
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- μισό κιλό λουκούμια τριαντάφυλλο
- μισή κούπα καρύδια ψιλοκομμένα
- άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και τα ζυμώνουμε με τα χέρια έως ότου ομογενοποιηθούν καλά και γίνουν μαλακά ζύμη.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθ. μεταφέρουμε τη ζύμη στον πάγκο εργασίας και με τον πλάστη την ανοίγουμε σε όσο το δυνατόν λεπτό φύλλο 4-5 χιλ.
Με ένα κουπάτ ή με ένα φλιτζάνι κόβουμε τη ζύμη σε δίσκους, τοποθετούμε σε κάθε δίσκο από μισό κομμάτι από το λουκούμι ή μία μικρή κουταλιά μαρμελάδα, και λίγα καρύδια σε κάθε δίσκο, τα διπλώνουμε σε μισοφέγγαρο πιέζοντας τις άκρες να κολλήσουν.
Τοποθετούμε τα σκαλτσούνια σε λαδόκολλα και τα ψήνουμε στο φούρνου για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα πασπαλίζουμε με άχνη.
Πηγή: http://idiva.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου