Translate/Μετάφραση

Κορμός σοκολάτας κάστανου





Υλικά

  • 1000-1200 γρ. κάστανα (για να βγει μισό κιλό καθαρισμένα) ή
  • 500 γρ. έτοιμο πουρέ κάστανο ή έτοιμα βρασμένα κάστανα
  • 125 γρ. βούτυρο
  • 125 γρ. κουβερτούρα 
  • 130 γρ. ζάχαρη άχνη  + λίγη για το πασπάλισμα
  • Ό,τι θέλετε για γαρνίρισμα.


  • Εκτελεση

    1) Βράζουμε τα κάστανα να μαλακώσουν και όταν κρυώσουν λίγο τα ξεφλουδίζουμε (αν έχουμε έτοιμα κάστανα το προσπερνάμε αυτό). Βάζουμε τα κάστανα μαζί με τη μισή ζάχαρη σε μπλέντερ και τα κάνουμε πουρέ (ο έτοιμος πουρές περιέχει ήδη ζάχαρη, γι' αυτό προσοχή μη το κάνετε έξτρα γλυκό).

    2) Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, να φτάσει τους 40°.
    3) Αφήνουμε την σοκολάτα να κρυώσει λίγο και να πάει στους 35° και ανακατεύουμε με το βούτυρο (που πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου) και την υπόλοιπη ζάχαρη

    4) Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα δύο αυτά μίγματα μέχρι να γίνουν μια νόστιμη, ομοιόμορφη μάζα
    5) Αδειάζουμε τη μάζα αυτή στο κέντρο μιας λαδόκολας. Το τυλίγουμε, πλάθοντάς το ταυτόχρονα να πάρει το σχήμα που θέλουμε.
    6) Όταν το πετύχουμε, το βάζουμε όπως είναι στο ψυγείο για να σφίξει ο κορμός. Δεν χρειάζεται πολύ ώρα, γύρω στη μισή ώρα και είναι έτοιμος.
    7) Τον βγάζουμε από το ψυγείο και με ένα πιρούνι του κάνουμε κάθετες γραμμές. Μετά το στολίζουμε από πάνω με ό,τι θέλουμε (κερασάκια, σαντιγύ κλπ) και πασπαλίζουμε με άχνη.
    Πιστεύω ότι είναι πιο νόστιμος αν έχει μείνει έξω από το ψυγείο για λίγη ώρα...


    Κοινοποίηση Google Plus
      Blogger Σχόλια
      Facebook Σχόλια

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου